Gračišće domaćin 11. smotre vina središnje Istre sa koncertom Mladena Grdovića

Na smotri vina središnje Istre koja se tradicionalno održava na Uskrsni ponedjeljak, a to je ove godine 1. travnja, 99 vinara izložit će 248 uzoraka vina, najavio je na konferenciji za novinare Ivan Mijandrušić, načelnik Općine Gračišće. Od toga 41 uzorak nagrađen je zlatnom medaljom, 63 uzorka srebrnom i 65 uzoraka brončanom medaljom, dodao je Damir Baćac predsjednik Izvršnog odbora smotre.
 
Među izloženim vinima 96 je malvazija, 38 terana te druge sorte. Posjetitelji će na ulazu u starogradsku jezgru Gračišća, u kojoj će se održati smotra, za 70 kuna moći kupiti čašu i njome neograničeno kušati vina u svim konobama, pa i u onoj u kojoj će svoja vina izložiti vinari iz Svetog Ivana Zeline i Mokronoga u Sloveniji.
- Činjenica da je 65 posto vina nagrađenih svjedoči o njihovoj kvaliteti, ali i o zaslugama smotre u Gračišću u poboljšanju kvalitete vina u središnjoj Istri, rekao je Mijandrušić.
 
Izložba se otvara u 11 sati, a svečana dodjela odličja je u 16 sati. Cijelo vrijeme, od 11 do 19 sati, smotru će pratiti pučki svirači, a u 18 sati počinje zabava uz Ribalta bend, koji će u 21 sat pozornicu prepustiti Mladenu Grdoviću.
Općina Gračišće priprema parkirališta u okolici grada, ali i javni prijevoz. U ponedjeljak će, za vrijeme trajanja smotre, voziti autobus od Križa Lindarskog iz smjera Pazina do Lukeži iz smjera Labina. Cijena karte je 10 kuna.
Mijandrušić upozorava vozače da automobile ostave dalje od Gračišća, a da bi se smanjila gužva koriste javni prijevoz. U gradu će biti 20 ugostiteljskih štandova na kojim će se gosti moći okrijepiti.
 
Osim smotre vina središnje Istre koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i istarskog župana, Gračišće ove godine organizira i Uskrs u Gračišću, zapravo koncert Lidije Bačić i Alena Vitasovića koji će se održati u subotu 30. ožujka.
http://www.gracisce.hr/

Objavljeno: Subota, 30 Ožujak, 2013 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box