U Zadru živi četvrtina svih hrvatskih plesača tanga

Nakon 1. hrvatskog tjedna urbanog plesa, radionica hip hopa i break dancea, lekcija sambe i Samba partyja održanog u sklopu 2. Zadar Salsa Weeka, ovaj tjedan u Arsenalu vlada argentinski tango.

 

Plesni klub Tango iz Zadra organizirao je u utorak navečer još jednu Milongu - večer argentinskog tanga. Ulaz je bio slobodan za sve koji su željeli uživati u plesnim koracima vještih i zanesenih plesača ili im se pridružiti na plesnom podiju.

 

- Nastojimo razviti plesnu scenu u Zadru i to nam sve više polazi za rukom. Plešemo već šest godina, a prije četiri godine smo osnovali vlastiti plesni klub Tango. Uz standardne i latino plesove, specijelnost nam je argentinski tango. Sada u Hrvatskoj samo tri grada imaju plesne klubove u kojima se uči tango, a to su Zagreb, Split i Zadar.

 

U našoj je zemlji nešto više od 400 plesača tanga, a četvrtina njih je sa zadarskog područja. Tango podučavamo i u vatrogasnom domu u Benkovcu te u obližnjem Smilčiću. Najčešće je riječ o ljudima u dobi od 20 do 50 godina i ima ih sve više - rekli su Ivica i Đana Crljenko, menadžer i prosvjetna djelatnica.

 

N. Radić Ančić
Izvor: jutarnji.hr