Festivalska ponuda: Barufe, Riječke ljetne noći, Echo, Valamar Jazz

U nadolazećem vikendu kalendarski ulazimo u ljetno razdoblje, a ujedno i u dugu festivalsku sezonu koja će potrajati sve do sredine rujna. Vjerujemo kako nalazite hladovinu za sebe, a dok se vi hladite, mi ćemo vam svakoga tjedna ponuditi izbor festivala koji vam se nude diljem naše obale i kontinenta.

Prvi ljetni vikend donosi široku lepezu festivala, od već započetih Riječkih ljetnih noći, Opatijskih Barufa, rovinjskog Valamar Jazz festivala, makarskog festivala Echo i varaždinskog DFC open air festivala. Idemo redom...

 

 

Riječke ljetne noći (Rijeka, Opatija...)

Sinoćnjim baletom u zraku i moćnom glazbom uživo španjolske/argentinske grupe Puja! svečano su otvorene Riječke ljetne noći (RLJN) koje će trajati sve do kraja srpnja i tako pretvoriti Rijeku u veliku pozornicu na otvorenom! RLJN nastavljaju se večeras s predstavom "Guslač na krovu" na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Cijena ulaznice 120/150/180 kn.

 

 

3. Valamar Jazz festival (Poreč)

3. izdanje Valamar Jazz festivala počinje večeras, u srijedu i traje do nedjelje na raznim lokalitetima u Poreču. Umjetnička direktorica festivala Tamara Obrovac i njen tim pripremili su i ove godine atraktivan glazbeni program. U lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine večeras nastupa Marko Tolja, u četvrtak je u Eufrazijevoj bazilici na programu festivala gitaristički recital američkog virtuoza Ralpha Townera, dok se od petka 22., do nedjelje 24. lipnja program odvija na glavnoj lokaciji, na prekrasnom otočiću Sv. Nikola, preko puta porečke rive. Na pozornici tik uz more nastupit će sa svojim sastavima vrhunski jazz glazbenici Enrico Rava (Italija), Joey Calderazzo (SAD), Cæcilie Norby (Danska, Švedska), Hugh Masekela (Južnoafrička republika) i Fred Wesley (SAD). Cijena ulaznice za koncerte 100 kn / festivalska 150 kn.

 

DFC open air festival (Varaždin)

Zagorski fanovi elektroničke glazbe ovoga četvrtka i petka mogu se zabaviti na DFC Open Air Festivalu. Radi se o dvodnevnom festivalu koji će se održati u Varaždinu na nekadašnjem gradskom kupalištu (Dravskim bazenima). Potvrđeni su nastupi brojnih domaćih i inozemnih imena elektronike, u četvrtak je glavni gost festivala Petar Dundov, uz njega još nastupaju: Robert G-Roy, D-Name, Pete Dux, Deeg, Iggy, Gbass i Marshall Neerg, dok je u petak glavno ime slovenski DJ Beltek, a pratnju čine: Omega Drive, Marc Times, Jasmin Barbir, Yakka, Smuky, Yapa i Sygma. Cijena dvodnevne ulaznice je 50 kn.

 

 

Opatijske Barufe (Preluk, Rijeka)

Deveto izdanje glazbenog festivala Opatijske Barufe zbog nemogućnosti održavanja na opatijskoj Ljetnoj pozornici sele na Preluk. Ovogodišnje izdanje naslovljeno OpatijskE BarufE: EpizodA IX: BarufeN Apokalipse, na rasporedu je ovoga petka i subote na lokaciji prelučkog Sajma, prekoputa Autokampa. Glavna imena festivala su: Disciplin A Kitschme, Bad Copy, DJ Rahmanee, Kawasaki 3P, S.A.R.S., Atheist Rap, Pasi, Cirkus, Renegades RATM cover band, My Buddy Moose i mnogi drugi. U pretprodaji cijena dnevne ulaznice je 70 kn, festivalska je 120 kn, na dan je dnevna 90 kn odnosno 120 kn festivalska ili besplatno preko naše NAGRADNE IGRE!

 

 

ECHO festival (Makarska)

U prelijepom zaljevu Makarske od 22. do 24. lipnja održati će se intimni underground festival elektroničke glazbe, Echo! Glazbeni program čine najsvježiji izvođači iz house, tech i bass glazbe, među kojima su: Koreless, Midland, Pariah, S.P.Y., Spectrasoul, Lenzman, Incex, Droog i dr. Radi se o vrlo aktualnim imenima koji su popraćeni od strane brojnih stranih medija i blogova, poput Pitchforka, Resident Advisora, MixMaga... Osim navedenih žanrova, dani će biti ispunjeni hip-hop, funk, soul i disco glazbom. Cijena ulaznice je 35 funti ili besplatno putem naše NAGRADNE IGRE!

Do idućeg festivalskog vikenda...

Objavljeno: Srijeda, 20 Lipanj, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box