Hvaranima u sezoni smetaju gosti jer su bučni i nepristojni

Ljutim se što u kolovozu, kada je sezona na vrhuncu, nekoliko ljudi u Hvaru pokazuje toliku glupost. Prihvaćamo kritiku sugrađana, moramo iseliti noćne klubove iz grada, ali to ne možemo napraviti danas – komentar je hvarskog gradonačelnika Pjerina Bebića na peticiju koja kruži internetom, koju potpisuju Hvarani nezadovoljni strukturom svojih gostiju i tipom turizma u svome mjestu, prenosi večernji.hr.

Inicijatori potpisivanja peticije pozivaju na obranu grada Hvara. "Diskriminirani smo pred najezdom nepristojnih, nedoličnih, alkoholiziranih ili drogiranih turista, koji polako, ali sigurno, postaju dominantna skupina gostiju u gradu podno Španjole." Potpisnicima smetaju cjelonoćne bučne zabave, noćni klubovi, partyji, odnosno sadržaj zabava koje privlače goste...

Grad mora biti otvoren za sve, međutim, on to više nije jer postaje partijanerska destinacija poput Zrća – izgubila se svaka mjera dobrog ukusa i pristojnosti koja doliči urbanoj sredini kao što je Hvar", piše u peticiji.
 Bebić ističe kako Hvar, unatoč recesiji, nogometnom EP-u, Olimpijskim igrama pa i tome što su Talijani ostali kod kuće, bilježi turistički porast.

 

 Carpe Diem - najpopularniji nighlife klub na Hvaru 

 

– Infrastruktura nam je kvalitetna. Nemamo problema s opskrbom vodom i strujom, poboljšali smo i prometnu povezanost. Grad Hvar, s pola milijuna kuna, uveo je još jednu katamaransku vezu sa Splitom u kolovozu. Probleme rješavamo – tvrdi Bebić kojemu je poznat sadržaj peticije, iako mu je još nisu predali.
 U peticiji se spominje buka i nelegalan rad najpoznatijih hvarskih noćnih klubova i café barova, a Bebić kaže da je problem s bukom prepolovljen.

– I sada, dok razgovaramo, predsjednik Gradskog vijeća pregovara s ugostiteljima. Brinemo se o redu i miru, a uz komunalne redare plaćamo i dva dodatna policajca. Točno je da takvim objektima nije mjesto u povijesnom dijelu Hvara. Planiramo noćne klubove dislocirati, ali to se ne rješava u srcu sezone – kaže Bebić.
 Poručuje kako je u Hvaru svaki gost dobrodošao.

– Poštujemo svakoga gosta, ali isto tako tražimo i da gosti poštuju nas. Dali smo dosad sve od sebe pa odradimo kako treba sezonu od koje svi živimo – pozvao je Bebić i najavio da će Gradsko vijeće zabraniti partyje u starom dijelu grada, iako ih, rekao je, više i nema puno.

 

(večernji.hr)

Objavljeno: Petak, 3 Kolovoz, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box