Ludi petak u Purgeraju, pa poslije u Gjuru - Galerije

Petak, 19 Prosinac, 2008.

U svoj sili fantastičnih događanja koja smo pohodili zadnjih nekoliko mjeseci, prvi put smo se našli u situaciji da ne znamo gdje ići. Naime, ovaj petak su nam najave nekako bile škrte, čini da predbožićni vikend ipak ima nekog utjecaja, i iako je centralni događaj bio Mate Mišo Kovač u Bestu, za njega nažalost, nismo mogli dobiti akreditacije, kao ni ostali mediji.
Malo razočarani što nećemo napokon vidjeti novi, preuređeni Best, odlučili smo svo loše raspoloženje izlječiti prvo posjetom Purgeraju. Kao i uvijek, cijena ulaska 20 kn, a za sve to dobili smo već poznati happy hour i hrpu ljudi koja je uživala s pivama u ruci. Da se mi ne bi previše razlikovali, našli smo mjesto za odmoriti noge te iskoristili punu čar 2 za 1. Nakon što su nam se noge odmorile, te što smo na fotkama uhvatili sve moguće ljude, bilo je vrijeme da se ide dalje. Malo smo se mislili, no izbor je pao na Gjuru. Za taj smo klub bar uvijek znali da neće razočarati, pa smo se tako dali poviše Ribnjaka i našli se u malom redu ispred kluba. Akreditacije su uspješno pomogle pa smo zaobišli gužvu kod kupnje karata (20 kn, kao i u većini klubova), te smo se zaputili stepenicama u vrtlog zabave. Uz šanku u prednjem dijelu već se standardno namjestila ekipa cugera, koji su polagano ispijali pića i odmjeravali okolne cure što su se motale oko WC-a. Dalje uz plesni podij se napravila poveća gužva, pa smo tako taj dio malo odlučili zaobići dok se ne smanji količina ljudi. Iako je bio petak, Gjuro nam nije bio pun kao što zna biti, no ne možemo se potužiti jer je bilo taman ekipe da se može dobro zabaviti bez ozljeda po nogama.
Uskoro se podij lagano oslobodio, pa smo tu obavili posao s fotićem. Nakon blicanja, nije bilo druge nego opet odmoriti noge, pa se lagano dati putu kući.

Foto: Saša Balent
Novinar: G.P.

Objavljeno: Petak, 19 Prosinac, 2008 /