Riječki trokut - popularna okupljališta (Kont, Delta, Gat) - Galerije

Subota, 4 Srpanj, 2009.

Popularna riječka okupljališta na otvorenom bila su ove subote prepuna mladih, osobito onih na pragu punoljetnosti. Pili su, sjedili, pričali, smijali se i, po svemu sudeći, uživali.
 
Najviše alternativaca bilo je, tradicionalno, na Kontu, malo manje u parku na samom ulazu na Deltu, koja je ovog vikenda bila i uobičajeno bučna. Nadmetanje se vodilo zvučnicima, basevima i pogledima, odnosno glazbom, a tu je najoriginalnije svakako bilo veselo društvance iz benda Brass. Njima nije trebao CD player ni moćni zvučnici, svoju muziku su proizvodili sami, na najbolji mogući način.
 
Simpatično je bilo vidjeti i jednu ekipicu odmah kod mosta na Delti. Na jedan viši kameni blok poslagali su sva pića koja su pili, nazvali su to šankom i ondje se zagrijavali za kasniji odlazak na Ninu.
 
Ekipa na Kontu složila se da su ta okupljanja tradicija grada koja postoji godinama, destljećima… da je to duh grada, duh vremena. Definitivno se, kako se na prvi pogled čini, ne radi o nikakvim „trouble makerima“, to su samo djeca koja u doba recesije donose svoju cugu jer si ne mogu ili ne žele priuštiti trošenje na nekom razvikanom šanku. A kultni Kont je, poznato je, mjesto koje predstavlja važan toponim na karti riječke rock scene.
 
Sasvim drugi đir mladih okupio se na gatu Karoline Riječke. To je ekipa kojima je gat samo privremeno okupljalište prije izlaska u neki klub, a većina ih je rekla da će kasnije na cajke.
 
U koji god đir spadali, morate priznati da se Rijeka doista može pohvaliti raznolikošću – ali i tolerantnošću.
 
 
Izjave s Konta :
 
Slika 1: Ana – Okupljamo se na Kontu jer je blizu Drugstorea. Zapravo nemamo gdje drugdje ići, a na Kontu ima uvijek puno ljudi...

Slika 3: Anja – Na Kontu se uvijek i oduvijek skupljaju mladi ljudi. I uvijek se lijepo družimo, na otvorenom smo, udišemo svjež zrak…

Dorijan – je slavio rođendan! Čestitke i od IZLASCI.net-a!

Slika 17: Domagoj – Okupljanje na Kontu je tradicija, ekipa se tu skuplja prije odlaska u Palach ili Stereo.

Sheky – Ekipa se na Kontu skuplja već 30 godina, radilo se o rokerima, punkerima... To tradicija grada, a na Kontu smo uvijek do „zatvaranja“, tj. dok nas murija ne potjera!

Slika 7: Zoya – Ma ovaj grad je prepun neinteresantnih mjesta, a na Kontu je uvijek ležerna atmosfera. Pa čak i šminkeri ovamo dolaze!.

Slika 7: Saša, Sale – Na Kontu je uvijek lijepo druženje i lijepe cure, a i centar grada je i sve je blizu... A kasnije se s Konta ide "van", u Palach, na Arku, Ninu..

Maja – ma Kontu se može se cugati bez da te netko ružno ili čudno gleda, nema buke, malo zamračeno, ma čista romantika!

Slika 12: Luka – Nas pet kupimo jednu medicu i super se zabavimo na Kontu. Svugdje drugdje je sve preskupo!

Slika 12: Andreja – Kont je mjesto na kojem se najlakše se naći s prijateljima. 

 
Izjave s Delte:
 
Slika 24: Sanđa kaže da je na Delti uvijek ekipa, da se nitko ne tuče kao na Kontu.

Slika 26: Martina, Elizabeta i Rajna su se složile kako je veći gušt biti vani, na otvorenom, posebice zbog zabrane pušenja u kafićima.

Slika 40: Ova dva dečka su nam priznala kako vole cugnut prije izlaska.
 
Izjave s gata :
 
Antea - okupljanje na gatu je zagrijavanje za cajke!

Slika 44: Luka – Na gatu je uvijek špica, okupimo se da bi popili nešto, našli cure, ili zapamtili cure pa ih poslije tražili po vani…

Slika 42: Guido – Na gatu vlada pravilo „pušenje-druženje-služenje“

M. F.
foto: Gea

Objavljeno: Subota, 4 Srpanj, 2009 /