Umagination 2012 dovodi Axwella i Deniza Koyu

Treće izdanje Umaginationa dobilo je prvo konkretne informacije koje glase da Umag početkom lipnja posjećuje član megapopularne trojke Swedish house maffia Axwell i sve popularniji DJ te tvorac prošloljetnog hita "Tung" Deniz Koya.

Umagination 2012 održat će se u sklopu hotelskog naselja Istra Tourista u Umagu od 1. do 3. lipnja. Glasnogovornik festivala Toni Dabinović izjavio je kako će Umag prvog vikenda u mjesecu lipnju postati svjetsko središte zabave, stižu vodeća imena glazbene scene koja će posjetiteljima Umaginationa u tri festivalska dana predstaviti najnovije glazbene trendove, a očekuje se nezaboravan višeosjetilni spektakl.

Jedan od popularnijih svjetskih DJ-a Axwell , član glazbene atrakcije Swedish House Mafie ljubimac je hrvatske publike. Njegov je glazbeni put započeo 1995. kada je kao mladi švedski DJ izdao prvi singl u sklopu techno dua Quazar. Do 1999. njegov glazbeni izričaj primiče se house glazbi kada izdaje prvi solo singl Funkboy. Njegovi svjetski hitovi Fee The Vibe i I Found You poharali su svjetske top liste i Axwella najavili kao veliku DJ senzaciju. Axwell je posljednjih godina surađivao sa zvijezdama kao što su Madonna, Nelly Furtado, Moby, Pharrell Williams i mnogi drugi. Kao dio svjetske glazbene atrakcije Swedish House Mafie, zajedno s kolegama Angelom i Ingrossom postiže nevjerojatne uspjehe, njihovi su nastupi rasprodani diljem svijeta i slove kao jedna od najskupljih DJ atrakcija.

Na prostoru ATP dance Arene u prvom vikendu lipnja posjetiteljima će se između ostalih predstaviti i nova velika glazbena nada i autor prošloljetnog hita Tung – Deniz Koyu. Njegova glazbena karijera započinje u ranom djetinjstvu, kada je Koyu još kao 5-godišnjak dobio svoje prve satove klavira. Nije trebalo dugo da otkrije svoj enzuzijazam za sintisajzere i bubnjeve, crpeći inspiraciju od umjetnika kao što su Depeche Mode, Daft Punk, Kraftwerk ili Cassius. U 2011. Denizovi singlovi kao Tung i Hertz koje je objavio u sklopu Flamingo Recordings, kao i njegovi remixevi za pjesme Jamesa Blunta Dangerous i Kaskadina Turn It Down prerasle su u prave house klupske himne. Na festivalima diljem svijeta prošle su ga godine izvodili DJ-i kao što su Tiesto, Swedish House Mafia, Fedde Le Grand, Avicii, Alesso, Erick Morillo, David Guetta i Calvin Harris.

 

 

Više informacija o Umaginationu u narednim tjednima.