Opatijske Barufe postaju prelučki festival

Deveto izdanje glazbenog festivala Opatijske Barufe zbog nemogućnosti održavanja na opatijskoj Ljetnoj pozornici sele na Preluk. Ovogodišnje izdanje naslovljeno OpatijskE BarufE: EpizodA IX: BarufeN Apokalipse, na rasporedu je 22. i 23. lipnja na lokaciji prelučkog Sajma, prekoputa Autokampa.

Jedan od organizatora Barufa, Damir Tomić, za Novilist je izjavio da se festival seli na Preluk zato što Opatija nikad imala sluha za festival za mlade, teško je dobiti dozvolu za organizaciju festivala na Ljetnoj pozornici na kojoj se sada može svirati do pola noći tako da nema druge nego otići na Preluk. Trenutačno organizacija radi na tome da s Turističkom zajednicom i hotelijerima dogovore plaćanje troškova preseljenja na Preluk, kaže Tomić.

Organizatori poručuju da će pokušati zadržati koncepciju jednaku ili barem sličnu onoj koju su do sada provodili na Ljetnoj pozornici. S obzirom na to da se neće održavati u Opatiji, organizatori razmišljaju i o micanju pridjeva »opatijski« iz imena festivala koji za sada nosi ime »OpatijskE BarufE: EpizodA IX: BarufeN ApokalipseN«. 

    – Dosta nam je Opatije. Mi smo vječni borci, ali smo na neki način razočarani time u kakvom se smjeru kreće grad. Okrenuo se hotelima i turističkoj ponudi, što ima smisla, ali grad ovako odumire. Opatijci su nezadovoljni što se Barufe miču iz Opatije, pogotovo mladi koji su najviše razočarani. Preseljenje festivala iz Opatije izazvat će bunt mladih. Barufe u svakom slučaju idu dalje, potrudit ćemo se napraviti ih najbolje što možemo – zaključio je Tomić za novilist.

 

 

Prvi potvrđeni izvođač ovogodišnjeg festivala legendarni je bubnjar grupe Ramones, Marky Ramone koji na Preluk stiže sa svojim pratećim bendom The Blitzkrieg, a možemo najaviti i dolazak rap grupe Bad Copy iz Srbije. Uskoro će početi i pretprodaja ulaznica, a u pripremi su i recesijski paketi.

Objavljeno: Srijeda, 28 Ožujak, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box