Objavljene nominacije za 19. Porin

Doznali smo imena svih nominiranih za 19. izdanje Diskografske nagrade Porin. Čini se da će većina najprestižnijih nagrada ove godine biti podijeljena među trojkom čije su albume sjajno ocijenile i kritika i publika a sad je očito, i glazbena branša.

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju Goran Bare i Majke čiji se album "Teške boje" (nakladnik Croatia Records) izborio za 10 nominacija kolega – uključujući i one najprestižnije, za pjesmu i album godine. Samo jednu manje, 9 nominacija, ove su godine prikupili TBF: 8 za album "Pistaccio Metallic" (Dallas Records) i 1 za najbolji kompilacijski album, The Best Of Nostalgično-Fantastično" (Menart).

Za petama im je, s 8 nominacija, Massimo i njegov album "Dodirni me slučajno" (Aquarius Records). Budući da svaki od ovih izvođača već ima i pjesmu kandidiranu za Hit godine ("Teške boje, Veseljko, Iz jednog pogleda"), Bare i Majke ove godine ukupno imaju 11, TBF 10 a Massimo 9 nominacija!

U zagrebačkom Cinestar Arena IMAX-u vladala je gužva ali i dobro raspoloženje koje je pratilo čitanje nominacija u 52 kategorije. Nakon zbrajanja glasova 721 Porinova glasača u prvom krugu glasanja, dogodilo se nekoliko neuobičajenih situacija. U tri kategorije se zbog istog broja glasova nominacije dijele na 4 umjesto na 3 izbora a u kategoriji Najbolja snimka albuma klasične glazbe birat će se između čak 5 nominiranih!

Među nakladničkim kućama, najveći broj nominacija osvojila je Croatia Records – 44. Brojka od 40 nominacija znak je dobre godine i za Aquarius Records a ukupno 22 nominacije prikupio je Dallas Records. Potpunu listu nominacija za Porin 2012. u svim kategorijama pogledajte na www.porin.info.

Sve o Porinu 2012. pratite na www.porin.info

Objavljeno: Četvrtak, 22 Ožujak, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box