Britanska hip hop legenda Roots Manuva na Rokaj festu

Roots Manuva, General Woo i Pasi nova su potvrđena imena Rokaj festa, koji će se održati 7. i 8. lipnja 2012. na Zagrebačkom Velesajmu. Rokaj drži do obećanja da će ovogodišnje izdanje predstavljati dva dana potpunog glazbenog ludila

 

U prilog tome idu i nova potvrđena imena koja uključuju kultnu figuru britanskog hip hopa Roots Manuvu, Generala Wooa i riječku punk rock mašinu Pasi. Rodney Hylton Smith, široj publici poznatiji kao Roots Manuva, kultno je ime britanskog hip hopa i jedan od njegovih najznačajnijih izvođača uopće.

S korijenima duboko zasađenima u dub i ragga zvuku, te povremenim koketiranjem s raznim stilovima uključujući i trip hop, Roots Manuva objavio je cijeli niz od kritike fantastično ocijenjenih izdanja. Njegov posljednjih studijski album 4everevolution objavljen je krajem prošle godine i Roots ga dolazi promovirati na ovogodišnji Rokaj! 

 

 

Verbalni delikt, posljednji album General Wooa, možda je i najbolje domaće hip hop izdanje unazad posljednjih nekoliko godina, a da će i na koncertnom polju Woo imati dosta toga za reći pokazao je i krcati klub KvArt proteklog vikenda.  

Riječke punk-rock legende Pasi obavezna su lektira za sve ljubitelja brze, energične i melodične glazbe, a postoje već punih 15 godina unatoč vlastitom izboru nesudjelovanja u nikakvim glazbenim i ideološkim organizacijama te upornim izbjegavanjem masovnih medija. Upravo ta beskompromisnost i sloboda da kažu 'ne' čini ih unikatnima: nemaju niti jedno službeno izdanje, niti jedan službeni videospot. Sve albume do sada su radili u suradnji sa prijatejima ili sami. Za sredstvo komunikacije sa fanovima koriste samo vlastite internet stranice. Ipak, iza sebe imaju hordu vjernih fanova te pregršt odsviranih koncerata i festivala. 

Trenutni line up Rokaj Festa, uz ovdje najavljene izvođače, uključuje još i TBF, Slayer, Mastodon, Lagwagon, Enter Shikari, Gojiru, S.A.R.S., Pips,Chips&Videoclips i Gojiru, a još izvođača bit će objavljeno već slijedeći tjedan. Uz do sada objavljenih 12 izvođača, Rokaj je tek prešao trećinu svog ovogodišnjeg line up-a. 

Od petka 24.02. pa do 31.05. dvodnevna festivalska ulaznica iznositi će 230 kn, a u posljednjem tjednu uoči festivala, dakle od 01.06. do 07.06. cijena će biti 260 kn. Prvi val izrazito limitiranih jednodnevnih ulaznica pojaviti će se u prodaji 09.03., i dostupan će biti svega 2 tjedna. Cijenu takvih ulaznica kao i ostali info objaviti ćemo krajem ovog mjeseca. 

PRODAJNA MJESTA 

ZAGREB: 

Rockmark, Berislavićeva 13 

Aquarius CD Shop, Varšavska 13 

Aquarius CD Shop, Maksimirska 16 

Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7 

Dallas Music Shop, Teslina 16 

Dirty old shop, Tratinska 22 

Tvornica Kulture, Šubićeva 2 

 

RIJEKA, SPLIT I ZADAR: 

Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a 

Dallas Music Shop Split, Narodni trg 14 

Dallas Music Shop Zadar, Široka ulica 2 

Dallas Music Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4 

 

Te sva Eventimova prodajna mjesta diljem Hrvatske i inozemstva, kao i www.eventim.hr.