Richie Hawtin stiže na Exit festival 2012

Objavljen je drugi val DJ imena na Dance Areni ovogodišnjeg Exit festivala, među kojima glavnu riječ ima kanadski producent i DJ Richie Hawtin, svoj dolazak je potvrdila i francuska electro kraljica Miss Kittin, house duo Art Department i jedan od traženijih DJ-a danas Maceo Plex.

Umjetnik, konceptualist, ambasador, samo su neka od titula planetarno poznatog Richieja Hawtina koji iz godine u godinu iznenađuje svojim kreativnim kapacitetom, pa mu pored svih prethodno navedenih titula mozda najviše odgovara "inovator". Iako je rođen u Engleskoj, Richie će uvijek biti asocijacija za Detroit, gdje je sa kolegom pionirom, Carlom Craigom, pokrenuo drugi val Detroit techna. Elektronski mogul stoji iza etiketa "Plus 8" i "Minus", a njegov alter ego, Plastikman, reoblikuje techno svojim sjajnim miks-albumima, dok nastupima uživo na festivalima postavlja standarde elektronskog koncerta. 

 

 

Njemu će se pridružiti i Karolin Herve a.k.a. Miss Kittin, koja je posljednjih godina postala jedan od inspirativnijih glasova i DJ-eva na elektronskoj sceni. Uz dugogodišnjeg partnera u produkciji, Hackera, izdala je uratke "Frank Sinatra" i "1982" koje su je lansirale među elektronsku elitu, a naredne suradnje sa imenima kao što su Felix Da Housecat, Golden Boy, Sven Väth, Steve Bug i Antonelli Electric, samo su učvrstile njen novonastali status. Ove godine Miss Kittin sprema novi, treći po redu solo album, pa možemo očekivati i ekskluzivne premijere na Dance Areni.

 

 

 

 

Crosstown Rebels je izdavačka kuća koja je u 2011. pokupila najbolje moguće kritike, nagrade i priznanja kao vodeća trendseterska institucija u elektronskoj muzici. Iste godine su Damian Lazarus, Jamie Jones i Seth Troxler - vlasnik i 2 vodeća imena ove etikete, zatvarali Dance Arenu, a ove godine stiže još jedan član startne postave, Maceo Plex. Nekima poznatiji kao Maetrik ili Mariel Ito, servira nam bogatu produkciju mješavinu techna, housea, funka i electra, ali je možda njegovo kubansko porijeklo najzaslužnije za neodoljivu želju za ples koje se manifestira kao Maceo Plex.

 

 

Još jedna Crosstown Rebels senzacija je duo Art Department, iza koga stoje kanadska techno/house zvijezda Kenny Glasgow i najveća kanadska zvijezda u usponu, Jonny White. Kennijeva karijera traje još od kraja 80-tih, sa izdanjima za Narcotic, Jinxx, Turbo kao i za njegovu Method 11/11 etiketu, a Whiteova No. 19 etiketa sa ultra-brzim porastom diskografije trenutno izbija na čelo internacionalne scene. Zasebno su izdali nebrojeno mnogo sjajno kritički propraćenih izdanja, a trenutno se vode kao najnapredniji underground producenti Sjeverne Amerike.

 

 

Ovogodišnji Exit festival traje od 12. do 15. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.