Nick Cave u Hrvatskoj!

Nick Cave je pozvan u Hrvatsku na promociju knjige, no još uvijek nismo primili njegov odgovor, kažu u »Šarenom dućanu«.

 

Paralelno s londonskim početkom prodaje knjige Nicka Cavea »Smrt Bunnyja Munroa«, u četvrtak je krenula i hrvatska distribucija novog romana australskog glazbenika.

 

Hrvatski izdavač novog spisateljskog pothvata Nicka Cavea je »Šareni dućan« koji je uspio na vrijeme osigurati rokerov rukopis i prevesti da ga do početka londonske distribucije izvornog engleskog izdanja, što je hvalevrijedan trud koprivničkog nakladnika.

 

S početkom prodaje hrvatskog izdanja romana »Smrt Bunnyja Munroa« krenula je i glasina kako bi u sklopu promocije svoje knjige Nick Cave trebao posjetiti Hrvatsku, pa čak i Rijeku.

 

Premda urednik izdanja Krunoslav Jajetić potvrđuje da je prevoditelj romana »Smrt Bunnyja Munroa« Denis Peričić u goste pozvao australskog glazbenika, naglašava kako je mala mogućnost da Nick Cave doista posjeti Hrvatsku.

 

– Nick Cave je pozvan u Hrvatsku, no mi još uvijek nismo primili njegovog odgovor. Premda bi nam naravno bilo drago da nam Cave dođe u goste, ne vjerujem da će se naša želja obistiniti. Ipak je Caveu puno važnija skorašnja američka promocija, objašnjava Krunoslav Jajetić koji posve odbacuje mogućnost da bi slavni glazbenik uskoro trebao posjetiti Rijeku.

 

»Smrt Bunnyja Munroa« je, objašnjavaju u »Šarenom dućanu«, Caveova priča o trgovcu kozmetičkim proizvodima, svojevrsnom »bludnom sinu« opsjednutom nebrojenim seksualnim i drugim zastranjenjima, o njegovom alegorijskom »putovanju na kraj noći« u potrazi za vlastitom dušom i fantazmagoričnoj transformaciji iz razvratnog ševca preko promućurnog trgovca u »živog« mrtvaca.

 

Izvor: novilist.hr / S. BRAJČIĆ

Objavljeno: Petak, 4 Rujan, 2009 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box