Cesaria Evora, Bosonoga Diva u zagrebačkoj Tvornici kulture!

Zbog neizvjesnosti vezan za završetak radova na adaptaciji koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, koncert dive Cesarie Evore prebačen je u Tvornicu kulture 4. rujna 2009.

 

Cesaria Evora, poznatija je kao Bosonoga Diva zato jer nastupa bosa na koncertima, kako bi se simbolično suosjećala sa neprivilegiranim ženama njene rodne Afrike.

 

Evora je rođena u Mindelu na Cape Verde otocima pored obale Senegala, gdje je živjela sa mnogobrojnom obitelji bez oca i u siromaštvu. Počela je u javnosti pjevati još kao djevojka da bi je ubrzo prozvali Kraljicom Morne, glazbenog pravca koji je vezan uz portugalske Kreole, nostalgične balade, koje obično govore o patnji i izgubljenoj ljubavi. Njezin glas pun emocija često uspoređuju sa Billie Holiday, Edith Piaf i Bessie Smith. U kasnim osamdesetima, Evora odlazi u Pariz kako bi snimila svoj prvi CD 'La Diva aux Pieds Nus', koji je objavljen 1988. Nakon duge turneje po Europi i Sjevernoj Americi, te nekoliko uspješnih albuma, (jedan od njih je i 'Miss Perfumado' iz 1992. koji je prodan u 200 000 primjeraka samo u Francuskoj). Evora postiže internacionalni uspjeh. Sada ona ima više od četiri milijuna prodanih primjeraka albuma u cijelom svijetu, veliki broj zlatnih ploča i 5 Grammy nominacija.

 

Njezina glazba predivno oslikava kraj svijeta iz kojeg dolazi. Čovjek kad sluša njene pjesme želi biti u Africi, u kući uz more, okružen pijeskom, ribarskim mrežama i mirisom oceana, želi biti zaljubljen ili se podsjetiti da već je zaljubljen. Ovu glazbu razumiju pravi patnici cijelog svijeta, bilo u duhovnom ili materijalnom smislu ili oboje.

 

Cijena ulaznice u pretprodaji je 200 kuna u Tvornici kulture, 01/777-8673, info@tvornica.kulture.hr i Profil Megastore, Bogovićeva 7 www.eventim.hr

 

Ovdje možete poslušati njezine najveće hitove i ako niste po prvi put odškrinuti vrata nepoznatog svijeta. Idealna glazba za ove vruće dane, legnite se u svoju mrežu, natočite si Sangriu i uživajte.

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: Utorak, 1 Rujan, 2009 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box